Gruppeterapeutiske forløb

Hos Melivalife tilbyder vi 2 forskellige gruppeterapeutiske forløb. Et for forældre til børn/unge med misbrug og et for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade.

Hvornår: Forløbene kører løbende, når der er tilmeldinger til det. Kontakt her for at blive skrevet på venteliste, eller ring på 233021110

Antal deltagere:  En gruppe vil iværksættes ved min. 2 deltagere. Der er maksimalt plads til 6 deltagere.

Sted: Næstved – præcis lokation afhænger af antallet af deltagere, og meldes ud inden opstart. 

Forløb: Gruppen vil køre 6 gange med møde 2 timer hver 14. dag

Pris: 3500 kr. pr. deltager.

Der gives mulighed for rabat, ved flere deltagere inden for samme familie. Kontakt for at høre mere om jeres muligheder

Gruppen faciliteres af Terapeutisk livscoach Anabella Meliva

Hvem er gruppeforløb for?

Gruppeterapeutiske forløb er et tilbud til familier, der har et ønske om at arbejde med de svære følelsesmæssige udfordringer, der følger med i kølvandet, når en nærstående kæmper. Det er et rum skabt til at dele og rumme de svære følelser med andre ligesindede.

Oplever du Trished, depressive tanker, vrede, frustation, håbløshed over din nye situation? Så kan et gruppeforløb være det rigtige for dig.

Kontakt Anabella Meliva og får et uforpligtende snak her eller book en tid her 

Hvad er gruppeterapeutiske forløb

Gruppeterapeutisk forløb er en metode med rødder i psykoterapien, hvor en lille gruppe af ligesindede mødes regelmæssigt. Her kan de i et fortroligt og trygt rum dele svære tanker og følelser og tale om de udfordringer der er ved at være pårørende til et mennesker der har svært og kæmper. 

Gruppeterapeutiske forløb har til hensigt hjælp pårørende og forældre med at:

 

  • Bearbejde følelsesmæssige udfordringer såsom sorg og tab
  • Afklare personlige dilemmaer og overbevisninger
  • Fremme selvomsorg & selvglæde
  • Forandring og motivation

 

Gruppeterapi er særligt målrettet pårørende til mennesker, der kæmper med udfordringer, såsom forældre til unge med misbrug eller pårørende til personer med erhvervet hjerneskade. Denne form for terapi hjælper dig med at blive mere bevidst om, hvordan dine følelser, holdninger og tankeprocesser kan påvirke dit mentale velvære og dine relationer. Gruppeterapien fokuserer både på de enkelte deltageres problemstillinger og de processer, der udspiller sig mellem deltagerne under sessionerne. Målet er, at deltagerne har lignende problematikker og baggrunde, så de kan spejle sig i hinandens oplevelser og udveksle følelser og erfaringer.

Hvordan virker gruppeterapeutisk forløb

Gruppeterapi fungerer gennem åben og fri samtale, hvor hver deltager opfordres til at udtrykke deres følelser, tanker og udfordringer så ærligt som muligt. Samtaleemnerne opstår spontant, når deltagerne deler deres daglige oplevelser og bekymringer, men der kan være et overordnet emne for dagen, som udgangspunkt for samtalen.  Andre i gruppen kan tilbyde opmuntring, støtte eller konstruktiv feedback samt dele deres egne tanker og følelser om det, der bliver sagt. Dette gør det muligt for hver deltager at opdage, at de ikke er alene om deres udfordringer. 

Terapeutens rolle er at facilitere emner og eventuelt undervisning, samt støtte deltagerne i at tale om de svære eller udfordrende situationer, de står overfor, og at hjælpe gruppen med at forholde sig til det, der sker i gruppen.

Afklarende samtale

Forudsætningen for at deltage i et gruppeforløb, er at du først har en afklarende forventningssamtale med Anabella Meliva. Dette er for at sikre, du “passer ind” i gruppen, og at den vil imødekomme dine behov for støtte og forventninger. 

 

Regler for Gruppeterapi

Der er nogle få regler, som gruppen følger, og som alle deltagere skal være enige om:

  1. Fortrolighed og Tavshedspligt: Alt, hvad der bliver sagt i gruppen, skal forblive inden for gruppen.
  2. Ingen Kontakt Udenfor Gruppen: Der må ikke være kontakt mellem gruppens medlemmer uden for gruppens rammer, så hver deltager kan dele deres tanker og følelser i deres eget tempo uden at føle pres fra eksterne relationer.
  3. Meld Afbud i God Tid: Hvis du ikke kan deltage, skal du give besked så tidligt som muligt, så gruppen ved, hvorfor du er fraværende.

 

Sådan får du mest ud af forløbet

For at få det bedste udbytte af gruppeterapi, er det vigtigt at engagere sig aktivt:

  • Prøv at sætte ord på de følelser og reaktioner, du oplever i gruppen.
  • Lyt opmærksomt til, hvad de andre siger, og overvej, hvordan det, der tales om, relaterer til dit eget liv.
  • Vær nysgerrig på de andres perspektiver om dig og dine handlinger.
  • Bidrag til gruppens udvikling ved at stille spørgsmål og give feedback.
  • Stræb efter at være så åben og ærlig som muligt.
  • Fortæl de andre, hvordan deres udsagn påvirker dig, og hvad det betyder for dig.

 

Afbud

Der kan komme ting i vejen, og hverdagen sker, især når man står som pårørende til mennesker med udfordringer, og det kan være svært at komme til  dagens møde. Dette skal der være forståelse for i gruppen, og hos faciclitator.

Der opfordres alligevel til, at afbud meldes så tidligt som muligt, dels af hensyn til planlægning for den enkelte dag men primært af hensyn til øvrige deltagere på forløbet, som sidder i samme sårbare situation som dig. 

Afbud meldes telefonisk på 23302110.